Fysioterapi - Kvinnehelse Sør

Velkommen til en behandling hvor hele deg blir satt i fokus

Fysioterapi

fysioterapi kvinnehelse sør

Fysioterapi

Behandling

Jeg vil ta meg god tid til å undersøke smertetilstanden din gjennom samtale og fysisk undersøkelse, før videre behandling eller tips til hva du selv kan gjøre for å få en bedre hverdag. Jeg er genuint opptatt av å spre informasjon om hvordan kropp og sinn henger sammen, og om hvordan det fysiske, mentale og emosjonelle påvirker hverandre.

Spesialfelt

  • Langvarige smerter
  • Bekkenleddsmerter
  • Dysfunskjon i bekkenbunn (vaginal undersøkelse ved ønske og behov – helt valgfritt)
  • Inkontinens (urin-/luftlekkasje)
  • Gravide/fjerde trimester
  • Trening
  • Avspenning/pust

I tillegg har jeg jobbet mye med rygg- og nakkeproblematikk/hodepine.

Bekkensjekken

Sjekk bekkenbunnen din etter fødsel

Kvinnekroppen er fantastisk! Vi bærer frem og føder barn – enten vaginalt eller ved keisersnitt. Og selv om kroppen er helt rå, er et svangerskap og en fødsel en stor påkjenning for kroppen. Kanskje spesielt underlivet.

Bekkenbunnen har jobbet hardt, både på grunn av den ekstra vekten og trykket som kommer ved at livmoren vokser, og fordi hormonene våre endres i svangerskapet. Under en vagnial fødsel strekkes bekkenbunnen opp mot 340% – det er helt utrolig! Ingen andre muskler kan strekkes så mye, for så å gå tilbake til tilnærmet hvordan den var før fødsel.

Det er vanlig, men ikke normalt

Selv om det er vanlig å ha fremfall, tyngdefornemmelse, ubehag ved samleie eller lekkasjer etter fødsel, så betyr ikke det at du må “bare leve med det” – jeg har en rekke non-invasive tiltak og tips for å lette på symptomer. 1 av 3 kvinner har bekkenbunnsdysfunksjon etter fødsel. Årsakene kan være flere. Både svak bekkenbunn eller lite kontakt, skader i bekkenbunnen og/eller endringer i hormoner kan være med på å forårsake plagene.

Bli kjent med bekkenbunnen

Hørte du for første gang om bekkenbunnen i svangerskapet? Du er ikke alene! Lærte du hvordan du aktivt bruker bekkenbunnen? Sannsynligvis ikke. Ca 50% av kvinner trener bekkenbunnen feil. Noen presser ut, noen bruker alle andre muskler enn bekkenbunnen og noen kniper alt de har sammen uten å løfte. Selv om du ikke har noen plager i bekkenbunnen din nå, er det et hot tips å likevel starte nå for å forebygge senere plager. Alle kvinner skal inn i en overgangsalder en eller annen gang, og da kan symptomer oppstå eller forverres. Da er det godt å vite at du kan gjøre mye selv for å gjøre det bedre!

Jeg skulle virkelig ønske dette var et tilbud til alle kvinner etter fødsel! Alle kvinner fortjener å få oppfølging etter fødsel, plager eller ikke.

En bekkensjekk inkluderer:

  • Vaginal undersøkelse

  • Sjekk av magen

  • Pusten

Vaginal undersøkelse: Undersøkelsen kan ligne en standard gynekologisk undersøkelse, men jeg bruker ingen instrumenter og den er ikke smertefull. Den blir gjort på flat benk og med håndkle som dekker hoftene. En vaginal undersøkelse er eneste måte å få kartlagt tilstanden og satt korrekt diagnose.

Ved en vaginal undersøkelse av bekkenbunnen undersøker jeg blant annet:

  • Om du kan aktivere bekkenbunnen

  • Spenne av i bekkenbunnen

  • Styrken, utholdenheten og reaksjonsevnen i bekkenbunnen

  • Smertetilstander i bekkenbunnen

Varighet inntil 25 minutter.

Vent gjerne til seks uker etter fødsel. Velkommen skal du være!

Massasje

Gravid- og barselmassasje

En graviditet er en tid fylt med forventning, og en begynnelse på et helt nytt liv. Det skjer store forndringer i kroppen på kort tid.

Å unne seg en massasje under svangerskapet kan være en støtte til deg som trenger en pause. Du vil oppleve mer ro, og føle deg  mer balansert. Massasjen kan også tilpasses deg som har smerter i rygg, skuldre og nakke, korsrygg og bekken, eller som plages av hovne legger og trøtte ben.

Velg en massør som er spesialisert på gravide

Når du er gravid trenger du ekstra omsorg og massasjeteknikker som er spesielt tilpasset deg som er gravid. Jeg har jobbet med gravide i mange år, og er spesialisert på både bekkenleddsmerter gjennom Norsk Fysioterapiforbund og gravidmassasje gjennom NOMAS (Norges Massasjeskole). Hos meg kan du ligge på magen med spesialtilpasset pute hvis det er ønskelig, og du vil garantert ligge behagelig og avslappet med puter og tepper i alle former.

Fordeler ved massasje i graviditeten

  • Øker blodsirkulasjonen og redusere hevelser

  • Hjelper deg å slappe av og få løst opp i spente muskler

  • Lindrer ømme og stive muskler

  • Kan redusere smerter i bekken, rygg, nakke eller skuldre

  • Kan forebygge plager

  • Bedre søvnkvalitet

  • En mer avslappet mamma fører til en mer avslappet baby

Hvilken stilling ligger den gravide i?

Det er du som bestemmer hvilken stilling du synes er mest avslappende og behagelig å ligge i. Jeg tar hensyn til den voksende magen og masserer deg som er gravid enten på siden med en pute formet som en pølse eller på magen med en spesialtilpasset pute. Dersom du kan ligge på ryggen, kan du ligge på ryggen med god støtte fra puter en liten stund i løpet av behandlingen.

Er det trygt med massasje når en er gravid?

Svaret er ja – og det er naturligvis en fordel at massøren/terapeuten er kjent med gravidmassasje og hva en skal ta hensyn til.

Som nevnt, det skjer mange endringer i kroppen i svangerskapet. Blant annet grunnet endret tyngdepunkt, økt andel hormoner og vektøkning. Ekstra vekt og et endret bevegelsesmønster fører til økt belastning for musklene. Disse spenningene kan være godt å løse opp i, og det er helt trygt å jobbe dypt i musklulaturen når du er gravid.

Barselmassasje

Fødselen og spesielt tredje trimester, kan være belastende og utmattende for kroppen. Som en meget imponerende idrettsprestasjon, vil jeg si. Hvem fortjener ikke en massasje eller tre etter en slik prestasjon?

I tillegg til svangerskap og fødsel, kommer det en tid etterpå. Her vil de aller fleste oppleve en utfordrende tid med korte søvnperioder, amming/flasking og mye løfting og byssing som kan gi økt spenninger i muskulaturen i bekken, skuldre, nakke og rygg.

Jeg har så evig respekt for alle nybakte mødre! Å investere litt tid til deg selv, hvor du kan slappe av og senke skuldrene, er det få som angrer på. Det gjelder ikke bare deg som mamma, men jeg kan love at det lille barnet og familien du har rundt deg også vil tjene godt på at du har mer energi.

Priser (f.o.m. 1/1-24)

Hva koster det?

Førstegangskonsultasjon, inntil 75 min: 990kr

Førstegangskonsultasjon gravid, inntil 50 min: 920kr

Oppfølging, inntil 50 min: 850kr

Oppfølging, inntil 25 min: 700kr

Gravid- og barselmassasje 60 min: 1250kr

Gravid- og barselmassasje 80 min: 1490kr

Etter fødsel-sjekk, inntil 25 min: 650kr (15% avslag for Mamma Sterk- og Gravid Sterk-deltakere)

Elektrostimulering og biofeedback første time, inntil 90 min: 1200kr

Kvinnehelse Sør har avtale med flere forsikringsselskaper. Ta kontakt for å høre om din helseforsikring kan brukes hos oss.

MYO-Ania

Smerter i bekken og underliv er ikke forbeholdt gravide. Jeg ønsker å se deg som kvinne i alle deler av livet; tenårene, ung voksen, overgangsalder og godt voksen.

Tjenester

For hele kvinnen

Det skal ikke være smertefullt å være kvinne! Likevel går vi gjennom et livsløp som inkluderer en pubertet med masse hormonforandringer, menstruasjon, kroppspress, svangerskap og fødsler, og så en overgangsalder. Vi lever også lengre. For mange av oss bærer det med seg utfordringer, som smerter, nedsatt funksjon i en eller flere deler av kroppen og/eller psykiske plager. 

 

Jeg tror at vi kvinner hadde hatt det mye bedre hvis smertene og plagene vi opplever gjennom livet hadde blitt tatt på alvor. Dette ønsker jeg å bidra med! Hos meg kan du komme som du er. Du vil bli ivaretatt og jeg vil se hele deg, og sammen kan vi starte reisen mot et bedre liv

Fysioterapi

Personlig trening

Kurs